Ny bog om danske trommer

Nu er julegave-bogen ankommet, dejlig tung til under træet !


Pasted Graphic
"Danske Trommer - Historien om danske trommemagere i perioden 1900-1950"


200 siders enestående dansk trommehistorie
trykt i begrænset oplag.

Hundredvis af timer er gået forud for udgivelsen af denne nye bog om danske trommer produceret i perioden 1900 - 1950.

Det er et stykke dansk kulturhistorie der for første gang er dokumenteret. Snak og røverhistorier har der været masser af blandt trommeinteresseret de sidste mange år, men det har knebet med det faktuelle.

Men det bliver der nu rettet op på, i Erik F. Andersens 200 siders tykke bog. En bog der er ypperligt designet og rigt illustreret med gamle udklip, artikler og nye flotte billeder.

Bogen er trykt på det fineste papir og garnhæftet i stift omslag til en rigtig helbindsbog. Og det i et dejligt stort format på 30 x 24 cm.

efa-175px
OM FORFATTEREN
Bogen er skrevet af Erik F. Andersen - født i København den 3. nov. 1942.

Siden det første trommesæt i 1958 har trommespillet været Erik F. Andersens hobby. I halvfjerdserne flyttede han til Holbæk-området, hvor han på forskellig vis har været involveret i det lokale jazz-liv.

Erik startede sin research til bogen i 2005, og har siden da ydet et fantastisk stykke arbejde for at få opsporet og dokumenteret information om disse danske trommer og deres historie.

Men hvordan får man ideen til at skrive om nogle danske trommemagere, der huserede for mere end halvfjerds år siden?

Dette - og meget mere - kan du læse om i bogen “Danske Trommer – Historien om danske trommemagere i perioden 1900 – 1950”.

opslag

Pasted Graphic 1

Pasted Graphic 2

Fra pressen

”Den bog vil jeg eje,” vil man sige blandt trommefolk. Den vil blive et klenodie ligesom gamle trommer.
De trommer, Erik F. Andersen har vakt til live med sin bog.
DMF – ”Musikeren december 2012”Når man som jeg har bevæget sig rundt i det danske jazzlandskab i snart 50 år, er det ikke hver dag, man får sig en eyeopener. Det var faktisk tilfældet med denne bogudgivelse, som handler om de danske instrumentmagere, som i første halvdel af forrige århundrede forsynede danske trommeslagere og janitsharer med instrumenter.

Denne bog er en form for grundforskning, hvor det mærkes, at forfatteren har stor erfaring i at indsamle relevante oplysninger fra mange forskellige kilder og præsentere dem på en overskuelig måde.
I betragtning af, hvor nørdet det er, er teksten let læselig, og bogen flot produceret og indbydende illustreret med et fornemt billedmateriale.
Den oplagte julegaveide, hvis man har en trommeslager i familien. Så er der fred i juledagene.
Jazz Special dec. 2012 JAZZLIT – Ole Matthiessen

Pasted Graphic 1